Konesaumakatto

Konesaumakatto – kattojen kuninkaallinen

Konesaumakatto on ehdottomasti kattojen kuninkaallinen. Perinteinen, erittäin pitkäikäinen konesaumattu peltikatto on lunastanut paikkansa suomalaisten omakotitalojen suosittuna kattomateriaalina. Hankkimalla kattosi alan osaavalta ja kokeneelta ammattilaiselta voit olla varma siitä, että konesaumakatto kestää pitkään ja suojaa taloasi vaihtelevilta sääolosuhteilta.

Pyydä henkilökohtainen tarjous

Pyydä yksilöllinen tarjous peltikatosta ottamalla yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää materiaalista ja katon asennuksesta, sekä annamme maksuttoman tarjouksen.

Konesaumatut katot ovat tiiviitä ja energiatehokkaita

Kun konesaumakatto tehdään huolellisesti ja ammattitaidolla, katteesta syntyy ehdottomasti tiivein mahdollinen vesikatto. Konesaumakaton vesitiiveys perustuu kahteen asiaan: kaikki liitokset tiivistetään kestävällä saumausmateriaalilla, eikä kattoon tule yhtään läpimenevää kiinnikettä.

Saumauksessa mm. piippujen ja muiden läpivientien sekä jiirien saumat saumataan aina kiinni varsinaisiin kattopelteihin, jolloin katteesta tulee täysin yhteneväinen. Saumoissa käytetään vielä tuoreena pysyvää tiivistysmassaa, joka estää veden kapillaarisen nousun saumaan. Katteen kiinnityksessä käytetään taas pohjalaudoitukseen käytettäviä piilokiinnikkeitä.

Toteutamme laadukkaat ja pitkäikäiset katot yksilöllisesti erilaisiin kohteisiin

Kattopeltitöiden ohella myös kattojen eristys kuuluu erikoisosaamiseemme; voit luottaa aina siihen, että asentamamme konesaumakate on tiivis ja energiatehokas.

 

Miten konesaumattu katto toteutetaan?

Konesaumatun peltikaton asentaminen on ammattitaitoa vaativa toimenpide. Huolellisesti toteutettu konesaumattu katto maksaa kuitenkin aina itsensä takaisin pitkäikäisyytensä ja huolettomuutensa ansiosta.

Konesaumattu peltikatto toteutetaan seuraavasti

 • Konesaumatun peltikaton toteutus alkaa kartoittamalla asiakkaan kohde sekä väritoiveet katoille. Otamme tarkat mitat kattopohjasta ja toteutamme peltityöt yksilöllisesti mittatilaustyönä.
 • Ensin katolle asennetaan hengittävä aluskate, joka tulee kattorakenteiden ja peltikaton väliin. Aluskatteen tehtävä on suojata kattorakenteet, sekä varmistaa tarpeeksi tehokas ilmanvaihto sisäilmaongelmien ehkäisemiseksi.
 • Aluskatteen päälle asennetaan puinen aluslaudoitus. Aluslaudoitus nostaa peltiä niin, että ilma pääsee vaihtumaan katon alta. Lisäksi aluslaudoitus tekee peltikatolle tukevan pohjan.
 • Aluslaudoituksen päälle asennetaan itse katto. Katto kostuu noin 50 senttimetriä leveistä peltiriveistä, jotka tuplasaumataan tiiviisti kiinni toisiinsa saumakoneella.
 • Peltikatteet kiinnitetään aluslaitoihin piilokiinnikkeillä, joita ei tarvitse asentaa katteen läpi – näin vältytään rei’ittämästä katetta.
 • Lopuksi esimeriksi piippujen ja muiden läpivientien saumat saumataan kiinni kattopelteihin, jotta kosteus ei pääse kattorakenteisiin läpivientien kautta. Saumoihin lisätään tiivistysmassa, joka varmistaa vesitiiviyden.
 • Viimeisenä katolle asennetaan tarvittavat kattoturvatuotteet, kuten tikkaat ja lumiesteet.

Konesaumattu katto toteutetaan yksilöllisesti haluamassasi värissä

Konesaumakattoja tehdään kahdesta eri pellistä: joko valmiiksi väripinnoitetusta tai galvanoidusta. Väripinnoitettu pelti on huoltovapaampi ja heti valmis, kun puolestaan galvanoitu pelti maalataan noin 4 vuoden päästä asennuksesta. Ensimmäisen maalauksen jälkeen seuraava huoltomaalaus tehdään 10 vuoden jälkeen. Tämän jälkeiset huoltomaalaukset tehdään 20 vuoden sykleillä. Maalattava katto sekä väripinnoitetusta pellistä tehty katto ovat kummatkin erittäin kestäviä. Kaikista pitkäikäisin vaihtoehto on kuitenkin kuparista tehty konesaumattu katto.

Kestävä konesaumattu peltikatto on helposti perusteltu valinta

Konesaumakattojen puolesta on useita argumentteja ja kokosimme alle niistä yleisimmät

 • Rakenteellisesti kevein kate
 • Paras säänkesto
 • Paras paloturvallisuus
 • Pitkäikäisin
 • Vaikeimpien peltikattojen (läpivientejä, jiirejä, kulmia, harjoja) ainoa kestävä vaihtoehto
 • Pienet ylläpitokustannukset
 • Perinteisin
 • Kaunein katto tehdään ammattipeltisepän käsityönä

Pyydä henkilökohtainen tarjous konesaumakattoihin

P.S: Konesaumakatto on mahdollista hankkia tuntuvalla kotitaloustyön verovähennyksellä! (Vähennyksen saa yritykselle maksetusta työn osuudesta)

 

Kahari & Co. – ammattilainen palveluksessasi

Kahari & Co. on toiminut vuodesta 1980 saakka täyden palvelun eristys– ja peltisepänliikkeenä. Tuotantolinjamme sijaitsee Loviisan Tesjoella. Tilauksesta toimitamme tavaraa, asennettuna tai ilman, kaikkialle Etelä- ja Kaakkois-Suomeen. Asiakkaitamme ovat teollisuuden toimijat, julkinen
sektori, rakennusliikkeet, tehtaat sekä yksityiset henkilöt.

Tarjoamme monipuolisen valikoiman erilaisia kattotuotteita, sekä ammattitaitoiset katto- ja peltityöt. Voit olla varma, että tuotteemme ovat aina ensiluokkaisen laadukkaita ja asennuspalvelumme ovat toteutettu huolellisesti.

Meiltä onnistuu koko kattoremontti aina kohteen kartoituksesta yksilöllisiin peltitöihin, sekä huolellisesta asennuksesta mahdollisiin myöhempiin huoltotoimenpiteisiin. Kerromme mielellämme lisää materiaalivaihtoehdoista ja kuinka konesaumakatto asennetaan; ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä yksilöllinen tarjous!