Piipunpellitys

Piipunpellitys on tärkeä toimenpide, joka käytännössä suojaa savupiipun ulkopintoja elementeiltä ja ajan aiheuttamilta rapaumilta. Pellitys voidaan luonnollisesti toteuttaa myös niissä tapauksissa, joissa piipun halutaan mukailevan muiden katemateriaalien katolle antamaa ilmettä.Piippujen pellitykset on aina syytä teettää alan osaavalla ammattilaisella, jolloin asennus tapahtuu oikein ja rakenteet säilyvät säältä suojassa. Ammattilainen osaa tehdä tarvittavat läpiviennit ja listoitukset kattotyypin vaatimalla työtavalla, jolloin voit olla varma siitä, että piipun pellitys on tehty oikein.

Piipunpellitys kannattaa teettää kattoremontin yhteydessä

Jos kattoremontti on ajankohtainen, piippu kannattaa pellittää samassa yhteydessä, sillä useimmiten pellityksen tieltä tarvitsee joka tapauksessa purkaa vanhempia katemateriaaleja. Tällä tavoin varmistetaan myös läpiviennin laatu ja vedenpitävyys. Myös piipun kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Saneerauskohteissa piippu on syytä kunnostaa ennen pellitystä. Näin varmistetaan piipun kunto pitkälle tulevaisuuteen.

Uudemmissa rakennuksissa piiput ovat usein standardimitoissa, mutta vanhemmissa taloissa piiput voivat olla hyvinkin yksilöllisin mitoin rakennettuja. Vanhemmissa piipuissa pellityksen tekijän osaaminen korostuu. Ammattitaitoinen peltiseppä osaa tehdä tiiviin ja juuri piipulle sopivan pellityksen käden käänteessä.

Pellityksen hinta

Piipun pellityksen hinta arvioidaan aina kohteen mukaisesti. Voidaan kuitenkin ajatella, että hinta on edullinen siihen nähden, että sen tekee ammattilainen, juuri sinun piipullesi ja ratkaisu kestää vuosikymmeniä eteenpäin.

Ammattilaisen tekemä piipunpellitys on aina hintansa arvoinen. Kysy tarjous pellityksestä!