Piipun pellitys

Piipun pellitys on tärkeä toimenpide, joka suojaa savupiipun ulkopintoja sekä hormia sääolosuhteilta ja ajan aiheuttamilta rappeumilta. Piipunpellitys voidaan luonnollisesti toteuttaa myös niissä tapauksissa, joissa piipun halutaan mukailevan muiden katemateriaalien katolle antamaa ilmettä.

Piippujen pellitykset on aina syytä teettää alan osaavalla ammattilaisella, jolloin asennus tapahtuu oikein ja rakenteet säilyvät säältä suojassa. Ammattilainen osaa tehdä tarvittavat läpiviennit ja listoitukset kattotyypin vaatimalla työtavalla, jolloin voit olla varma siitä, että piipun pellitys on tehty oikein.

Pyydä maksuton
tarjous piipun pellityksestä!

Piipun juuri- ja pystypeltien lisäksi suosittelemme teettämään ja asennuttamaan myös piipunhatun. Piipunhattu asennetaan suojaamaan piippua sekä hormia myös sisältäpäin.

Piipunhatun tärkein tehtävä on suojata hormia tukkeutumiselta esimerkiksi lumen tai tuulen lennättämien roskien vuoksi. Lisäksi piipunhattu ehkäisee kosteuden pääsyn hormin kautta rakennuksen sisälle. Piipunhattua voisikin kuvailla esimerkiksi savupiipun kypäräksi tai sadehatuksi.

KattoremonttiPiipun pellitykset kannattaa teettää kattoremontin yhteydessä

Jos kattoremontti on ajankohtainen, piippu kannattaa pellittää samassa yhteydessä, sillä useimmiten pellityksen tieltä tarvitsee joka tapauksessa purkaa vanhempia katemateriaaleja. Tällä tavoin varmistetaan myös läpiviennin laatu ja vedenpitävyys. Myös piipun kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota: saneerauskohteissa piippu on syytä kunnostaa ennen pellitystä. Näin varmistetaan, että piippua on turvallista ja miellyttävää käyttää pitkälle tulevaisuuteen.

Uudemmissa rakennuksissa piiput ovat usein standardimitoissa, mutta vanhemmissa taloissa piiput voivat olla hyvinkin yksilöllisin mitoin rakennettuja. Vanhemmissa piipuissa pellityksen tekijän osaaminen korostuu. Ammattitaitoinen peltiseppä osaa tehdä tiiviin ja juuri piipulle sopivan pellityksen käden käänteessä.

Pellityksen hinta

Katto on se rakennuksen osa, joka on kaikkein kovimmilla taistelussa sääolosuhteita vastaan. Katon tehtävänä on suojata koko rakennus vedeltä, lumelta, tuulelta ja polttavalta auringolta.
Huolimattomasti toteutetut kattorakenteet voivat aiheuttaa vakaviakin ongelmia rakennuksella. Heikkolaatuiset kattorakenteet päästävät kosteutta rakennukseen aiheuttaen terveydelle haitallisia kosteusvaurioita, sekä altistivat kiinteistön rakenteet vaurioitumiselle, mikä voi pahimmillaan johtaa jopa sortumisvaaraan.
Piipunpellitys, kuten muutkin kattotyöt, on remontti jossa emme siis suosittele säästämään, vaan luottamaan kokeneeseen ammattilaiseen. Laadukkaat piippupellit ja huolelliset asennustyöt säästävät pitkässä juoksussa sinulle pitkän pennin.
Piipun pellityksen hinta arvioidaan aina kohteen mukaisesti. Voidaan kuitenkin ajatella, että hinta on edullinen siihen nähden, että työn toteuttaa aito ammattilainen, yksilöllisesti juuri sinun piipullesi – ja ratkaisu kestää vuosikymmeniä eteenpäin.

Piippupeltien ja niiden asennuksen hintaan vaikuttavat seuraavat piipun ominaisuudet:

 • Peltimateriaali ja tarvittavan materiaalin määrä
 • Kunto ja mahdolliset korjaustyöt
 • Koko
 • Työn kesto

Miksi piippu kannattaa pellittää?

Tiesitkö, että moni kosteusvaurio saa alkunsa suojaamattoman piipun kautta?

Kosteusvauriot voivat heikentää koko kiinteistön rakenteita vaarallisesti, sekä aiheuttaa myös vakaviakin terveysongelmia. Huolehdi siis, että koko kattosi – myös piipun osalta – on asianmukaisesti suojattu kosteudelta ja muilta sääolosuhteilta.

Laadukkaasti pellitetty piippu on myös tyylikkään näköinen ja kohentaa kiinteistön ulkonäköä. Hyvin toteutettu piipunpellitys pidentävät koko kiinteistön käyttöikää ja nostavat myös sen arvoa.

Piipun pellityksen etuja ovat esimerkiksi:

 • Pidentää piipun käyttöikää
 • Suojaa piippua ja hormia sään vaihteluilta sekä muulta kulumiselta
 • Estää kosteuden pääsyn piipun juuresta kattorakenteisiin
 • Tekee katon ulkonäöstä esteettisemmän
 • Hattuosio estää hormia tukkeutumasta

Miten piippupellit asennetaan?

Piipun peltimateriaaliin ja pellitystekniikkaan vaikuttaa aina itse rakennustyyppi ja sen käyttötarkoitus, sekä kattotyyppi ja katon materiaali.

Piippupeltien asennus kannattaa suosiolla jättää ammattilaisen käsiin. Ammattilainen osaa varmistaa piipun kunnon olevan riittävän hyvä sekä ottaa piipun mitat peltitöitä varten kerralla oikein. Myös peltitöissä ammattilaisen työnjälki maksaa itsensä takaisin. Asiantunteva peltiseppä osaa valita oikean materiaalin ottaen huomioon sekä piippupeltien pitkäikäisyyden ja käytännöllisyyden, että katon esteettisen puolen.

Meiltä löydät saman katon alta ammattilaiset niin remontti- ja rakennuspalveluihin, peltitöihin kuin piipun peltien asentamiseen.

 • Aloitamme piipun pellityksen aina huolellisella katon ja piipun kuntokartoituksella. Pellityksen tehtävänä ei ole kannatella savupiippua, vaan ainoastaan suojata sitä, minkä vuoksi pellitettävän piipun tulee olla riittävän hyvässä kunnossa.
 • Huonokuntoinen piippu saattaa romahtaa kesken pellityksen tai sortua hormin sisälle pellityksen jälkeen.
 • Laadukas ja huolellinen pellittäminen vaatii aina vesikatteen osittaista purkamista, jotta sadevesi saadaan ohjattua pois piipun juurelta kosteusvaurioiden välttämiseksi. Tästä syystä piipun pellittäminen kannattaa ajoittaa kattoremontin yhteyteen.
 • Jos piippu on tarpeeksi hyväkuntoinen, peltien asennus aloitetaan ottamalla piipusta mitat ja valmistamalla mittojen mukaiset ja muun katon ulkonäköön sopivat piipunpellit.
 • Itse savupiipun pellitys tapahtuu ensin tiivistämällä vesikate piipun juureen sekä nostamalla katon aluskate savupiippua vasten sadeveden ohjaamiseksi pois piipun juuresta. Ensin asennetaan piipun juureen erityisesti kosteudelta suojaavat juuripellit, jonka jälkeen piipun ympärille asennetaan pystypellit.
 • Viimeisenä piipun päälle asennetaan mahdollinen piipunhattu, joka suojaa hormia sateelta, lumelta ja muulta roskalta, mikä saattaa vaurioittaa ja tukkia hormia.

Kahari & Co. – ammattilainen palveluksessasi

Kahari & Co. on toiminut vuodesta 1980 saakka täyden palvelun eristys– ja peltisepänliikkeenä. Tuotantolinjamme sijaitsee Loviisan Tesjoella. Tilauksesta toimitamme tavaraa, asennettuna tai ilman, kaikkialle Etelä- ja Kaakkois-Suomeen. Asiakkaitamme ovat teollisuuden toimijat, julkinen sektori, rakennusliikkeet, tehtaat sekä yksityiset henkilöt.

 

Tarjoamme kokonaisvaltaiset katto- ja piippupalvelut aina kattorakenteiden täyssaneerauksista yksilöllisiin peltitöihin ja piippupeltien asennukseen. Voit olla varma, että työmme jälki on aina ensiluokkaisen laadukasta ja remontointi- sekä asennuspalvelumme ovat toteutettu huolellisesti.

Jos et ole varma, missä kunnossa kattosi tai piippusi on, olisiko remontille tarvetta tai millaiset pellit piippuusi parhaiten sopisivat – ota rohkeasti yhteyttä ja tilaa asiantunteva kuntokartoitus!

Muista, että ammattilaisen tekemä piipun pellitys on aina hintansa arvoinen.

Pyydä maksuton tarjous piipun pellityksestä!

Tutustu myös muihin palveluihimme